coolqh

Alla inlägg den 9 januari 2009

Av Anna Eriksson - 9 januari 2009 10:09

Ja... äntligen tog jag mig i kragen och klippte Kid som jag gått och dragit på ett tag. Visserligen har jag väntat in en mildare dag men det har nog mest varit en undanflykt :-) Men igår trotsade jag till och med Glamour och tog tag i saken så nu är han bodyklippt och har fått sitt tillhörande Hot Oil treatment och UJ vad resultatet blev bra! En helt annan häst!


Jag brukar vanligtvis inte vinterklippa mina hästar för de brukar helt enkelt inte sätta så mycket päls men i år gjorde Kid det, med värmerelaterade hudproblem som följd så jag bestämde mig för att bodyklippa iallfall.



Jag har både före och efter bilder i kameran men eftersom det sedan festen av någon anledning inte går att ladda upp bilderna på datorn kan jag tyvärr inte visa dom! Skittråkigt! Vi har försökt allt, till och med skaffat en splitterny dator (ja, det kanske inte var hela anledningen...*ler*) men det funkar inte på den heller så det måste vara något vajs med minneskortet, eller möjligtvis usb kabeln vad som nu kan ha hänt med den då? Någon somär bra på sånt här får hemskt gärna hjälpa oss för det känns ju lagom halvkul att ha köpt en flashig ny skitfin avancerad kamera när man inte kan visa upp bilderna! *muttrar*


Iallfall...bilder kommer såfort vi har löst dilemmat....



Diwa har funnit sig väl tillrätta och ser ut som hon har dött och hamnat i himlen på kvällarna då hon av olika anledningar tillfällitvis fårr den absolut största boxen *fniss* och dessutom ligger det mat i varenda hörn! Hon har verkligen ett fantastiskt psyke också den lilla damen! Trots att stona kör bort henne och elaka Britta jagar henne och försöker bita henne i baken tar hon det med ro och hetsar inte upp sig utan är nöjd och glad ändå. Axel däremot är jättenyfiken på henne, jag tror banne mig att han vet att dom är paintar båda två och står ut i mängden som två små gräddbakelser! Han vill gärna pratalite men se det är inte Diwa intresserad av alls!

För att få Britta att sluta vara så bunden vid Cluanna och Sessan har jag nu skilt de två från övriga flocken, så att Luisa är det enda "vuxna" inslaget. Britta har ju varit skild från Cluanna nattetid i månader men har bevisat min tes att det inte är bra för unghästar att inte skiljas helt från mamma en period och att man inte ska vänta för länge. Jag får skylla på bekvämlighet i detta fallet för jag borde skiljt domåt dagtid också för månader sedan! Nu ahr jag en ettåring som blir hysterisk om inte mamma kommer in eller går ut samtidigt, och som - huvvaligen- fortfarande tjyvsnuttar och inte låter mamma hämta sig och få lite lugn och ro! Nej nu får det vara nog med sånt!  Nu har Britta Diwa att leka med och Axel att bråka med :-) och Luisa som får uppfostra. Sessan och Cluanna går i hagen brevid och se, allt är frid och fröjd! Dumma mig att jag inte gjorde så förlänge sedan!


Snart får vi hem "vårt" vackra pleasure/huntersto också.... ja hon är inte vår på riktigt men vi får förmånen att leasa henne tillsvidare. Men jag hoppas att hon kan bli vår på riktigt så småningom också! Jag är mycket förtjust i det stoet.... mer info kommer när hon är här! Och eventuellt nån bild om vi har tur...*muttrar lite igen*


Nästa vecka återgår vi till det "normala" dvs Anders är iväg jättemycket och jobbar och jag får fylla dom jäkla hösilagsäckarna själv! :-) Ja, sånt är livet! Hovis är inplanerad till Diwa och Kid o Willy ska det opereras diverse varg och kindtänder på! Hej o hå! Stormöte med LRF och "alla" hästföretagare i kommunen ska det bli också, det blir kul!!!


Bjuder på en fölbild på lilla Diwa som jag har nedsparad i datorn redan, i brist på annat....

Presentation


Copyright på bilder och texter! Fråga först...
www.coolqh.se
www.coolmind.se

Ima Prime Time

Zips Chocolate Chip - Ima Triples Image

 

Cluanna

Kid Clu - A Louisiana Lady

 

Mac Mercy Leauger

Docs Leaguer - Gators Mercedes

 

Hints Sugar Luisa

Undeniably Hint - BS Elaine Sugar Bars

 

Kategorier

Vädret

klart.se

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Skulle du köpa en quarterhäst som inte var ansluten till Incentive Fund?
 Nej aldrig jag vill ha betalt för mina poäng!
 Nej för jag tror det sänker värdet på hästen om jag ska sälja den.
 Ja för jag tävlar ändå inte.
 Ja om det var rätt häst, trots att jag tävlar.
 Ja för jag skulle ändå inte betala in den årliga premien till AQHA.

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

English

Besöksstatistik

Klockan i USA

Forth Worth, Texas +

Oklahoma City, Oklahoma

 

Klockan i USA

Forth Worth, Texas +

Oklahoma City, Oklahoma

 


Ovido - Quiz & Flashcards