coolqh

Alla inlägg den 8 mars 2008

Av Anna Eriksson - 8 mars 2008 15:33

Igår morse hittade vi Kid jättesjuk i boxen!

Det måste ha kommit ganska snabbt, eftersom vi nattar hästarna ganska sent, runt midnatt, och då var det inget fel på honom. Han ahr även ätit upp all mat han fick då.


Men nu mådde han inte alls bra! Huvudet i backen, uppdragen buk, frossa, ville inte se åt maten, hade haft diarré och tempen visade på 40 grader!

Jag ringde omedelbart veterinären som kom och efter en kort stund gav omdömet att det var en magåkomma, troligtvis bakteriell.

Själv hade jag givetvis redan hunnit nojja upp mig över influensa, abortvirus och alla sådana jättesmittsamma hemskheter, och hade förberett min omgivning på att nu kommer Sessan och Luisa snart att börja kasta sina föl och Britta blir jättesjuk och måste läggas in! Så en ej smittsam magåkomma lät för mig som ett ganska bra alternativ, även om jag ska erkänna att jag inte kände mig 100 säker...


Kid fick iallafall en boostingdos sulfa intravenöst och medicin utskriven.


Igår kväll/inatt mådde han riktigt riktigt dåligt. Jag tyckte så synd om honom, det syntes att han hade ont, febern rusade i höjden och han var verkligen jätteolycklig! Vi tvingade i honom vatten uppblandat med mag o tarm balans i en spruta.


I morse mådde han dock lite bättre. Boxen var i en enda stor oordning och han hade grävt och grejat, något som säger mig att veterinären ändå hade rätt i sin diagnos. Han har förmodligne haft ganska ont i magen under natten stackarn..... :-( Men nu ser han som sagt lite piggare ut.

Tempen visar fortfarande på hög feber men den har gått ner lite. Kid har lärt sig känna igen den lilla vita pinnen i handen och backar nu in med baken i hörnet när man kommer in i boxen med den *fniss*

Han har pillat i sig lite mat, druckit lite vatten och till och med klämt fram några ynkliga gnäggningar. Han har också börjat dra lite i skynket jag satte upp mellan hans och Sessans box i mina försök att "isolera" honom, så jag antar att om han orkar engagera sig i att montera ner det så går det iallfall åt rätt håll.... Han går ut på utsidan emellanåt och står i solen och den fläktande vinden.


Vad maginfektionen beror på har vi ingen aning om. inga giftiga växter, ingen annan visar symptom och fodret är fräscht. Men enligt veterinären kan det komma snabbt och utan synbar anledning, precis som på männsikor. Något helt nytt för mig, som varit väldigt förskonad från sjuka hästar och skador genom åren. Alltid lär man sig något nytt, men just nu är jag bara glad över att min fina häst lever och är på bättringsvägen.... Håll tumamrna för ett snabbt tillfrisknande och snabb återhämtning är ni snälla!

Presentation


Copyright på bilder och texter! Fråga först...
www.coolqh.se
www.coolmind.se

Ima Prime Time

Zips Chocolate Chip - Ima Triples Image

 

Cluanna

Kid Clu - A Louisiana Lady

 

Mac Mercy Leauger

Docs Leaguer - Gators Mercedes

 

Hints Sugar Luisa

Undeniably Hint - BS Elaine Sugar Bars

 

Kategorier

Vädret

klart.se

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Skulle du köpa en quarterhäst som inte var ansluten till Incentive Fund?
 Nej aldrig jag vill ha betalt för mina poäng!
 Nej för jag tror det sänker värdet på hästen om jag ska sälja den.
 Ja för jag tävlar ändå inte.
 Ja om det var rätt häst, trots att jag tävlar.
 Ja för jag skulle ändå inte betala in den årliga premien till AQHA.

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

English

Besöksstatistik

Klockan i USA

Forth Worth, Texas +

Oklahoma City, Oklahoma

 

Klockan i USA

Forth Worth, Texas +

Oklahoma City, Oklahoma

 


Ovido - Quiz & Flashcards