coolqh

Alla inlägg under oktober 2007

Av Anna Eriksson - 19 oktober 2007 08:29

Denna helgen kan jag vara lite svår att nå på telefon!

Hanna är hemma på Mjöserud och kan ta emot meddelanden, det går även bra att lämna meddelanden på både hemnumret och mobilsvar om jag inte svarar. Är det viktigt och jag inte svarar, skicka sms!


Trevlig Helg!

Av Anna Eriksson - 18 oktober 2007 11:15

Vi har eventuellt några trevliga hästar på ingång som kommer att bli till salu!


Bla en 3-årig paintkorsning valack, vacker rödskäck. En mycket snäll och tålig häst, regelbundet riden för instruktör och väldigt trevlig att jobba med! Mkt frisk och stark häst!


Ett 8-årigt New Forest sto, stor C-ponny. Diplom sto med superstam för avel! Mycket snäll och trevlig i all ridning och hantering. Har dock utläkt fång pga för kraftigt bete och behöver lite extra omsorg och nogrann utfodring osv.  


Mer info och bilder på dessa hästar kommer.


Dessutom har vi:


Arabkorsning sto 17 år, reg Svensk Ridponny ca 147 cm i mkh. En Vit prinsessa som vill ha en lugn ryttare med mjuk hand hand. Supersnäll i alla lägen och en stor personlighet! Säljes eventuellt, och endast till livslångt hem. Har en karriär bakom sig som tävlingsponny inom hoppning, utbildas nu inom western, och kommer att jobba lite i vår verksamhet framöver.


Coolduino; Quarterhingst född -06, sorrel med god allroundstam. Passar de flesta grenar och även Halter, har stora möjligheter att bli AQHA champion om man vill satsa på det!

Mycket stabil, trevlig och lättjobbad med en känslig ådra. Den ultimata Ameteur eller Youth hästen!

Res och Show-van, nu senast på Harvest en 1-placering i Open Yearling Stallions och dessutom Reserve Champion!



Tuffer Than Anything; Quarterhingst född -04, palomino. Förväntad mankhöjd ca 160 cm. Wiescamp/Halterstammad och av mycket god allroundtyp. Lite riden och mycket snäll och lättarbetad på alla sätt! Även han show-van och van att åka! Eventuellt till salu.


Foxy Peppers Quixote; Quartersto född -05 sorrel. Mycket kompetent reining/cowhorse stam efter EM vinnaren i cutting Pablo Quixote och undan Peppers Polly (AQHA point earner, Grand Champion Halter) Välbyggd tjej med mycket massa och en bra attityd. Insutten, säljes mycket förmånligt nu eller med fyra månaders grunträning av Waldemar Wass.

 Obs!

(ni som hörde av er på Lina, detta är en häst för er som är värd att titta på!)

Av Anna Eriksson - 16 oktober 2007 19:43

Idag har Lina efter besiktning i Axevalla åkt hem med sina nya ägare! 


GRATTIS fam Johansson, Eskilstuna, till köpet av denna talangfulla häst!


Anna, jag hoppas och tror att du kommer att bli nöjd med denna pärla!

Jag kommer att sakna henne otroligt mycket, men det känns skönt att jag hittade ett så bra hem till min tjej! Inte vem som helst hade fått köpa henne, det ska ni veta!






Jag vill också passa på att återigen tacka Karin och Walle för allt arbete ni lagt ner på Lina! Att komma gång efter gång och alltid finna henne nybadad, klippt, groomad och omskött från topp till tå, lugn och tillfreds med livet, det är mer värt för mig än ni anar!


Tack för hjälpen!  

Av Anna Eriksson - 16 oktober 2007 19:13

Kvällen den 11-e kom lilla prinsessan Cheya till oss. En gräddbakelse med den sockersötaste uppsyn man kan tänka.

Cheya är en D-ponny. arabkorsning, reggad Svensk Ridponny, och har varit väldigt framgångsrik på hoppbanorna.

Den senaste tiden är hon mest riden av en yngre ryttare, och behöver nu lite tid och ridning för att bygga lite muskler. Hon är ganska pigg och framåt, och väldigt känslig, väldigt mycket arab...precis som jag gillar dom

:-D


Igår satte jag upp för att känna lite på lilla fröken en kort stund. Först var det bråttom som gällde, men bara efter ett par minuter tog hon skänkeln som en samlande hjälp och bromsade upp istället för gick fortare ju mer man knep. Vi jobbade mycket på att sänka formen och tempo. Det känns att Cheya kan en hel del i grunden och är snabb och smidig i vändingarna. Hon har säkert gjort succé på omhoppningsbanorna, det är ett som är säkert!

Hon är också en mycket klok och lättjobbad tjej (precis som alla araber jag nånsin stött på) och var efter ett par minuters ridning lugn som en filbunke!

Det bådar gott inför framtiden, jag har tänkt att Cheya ska få stå till förfogande för de lite mindre ryttarna framöver. Nu väntar en långsam uppbyggnad av muskler med mycket skogsridning, och fortsatt utbildning inom western!



Precis uppsutten...hur tungt törs man sjunka ner i sadeln är frågan... alltid lika försiktigt på en ny häst!



Såja, efter en stund gick vi fint på en hand till och med.... neckreining lär inte vara några som helst problem senare på denna känsliga tjej!

(trots viss stolsits *S*)



Åh fotograf!



 Puss på dig!


*Bilderna är tagna av Hanna Sievers*


Av Anna Eriksson - 14 oktober 2007 10:46

Sådär, då var årets sista tävling avklarad!


Efter mycket om och men beslutade jag mig för att åka och ta med mig Bosse. Kid är inte i form för dagen och jag tyckte Bosse kunde få en chans att visa upp sig, han är ju till salu och ett showrecord är ju aldrig fel. Dessutom är han fin!


Om jag ska vara ärlig kände jag mig inte alls upplagd, och hade nog inte tagit med mig någon egen häst om det inte var för Conny och Marie Nilsson! Jag hade lovat att visa deras ettårssto efter Pablo, men efter lite peptalk beslutade jag mig iallafall för att ta med mig Bosse också. Jag hade tänkt lämna över visningen till Conny.


Dagen för mig började med visning av Conny och Maries lilla sto, som började sin karriär med att lägga sig på rygg i lilla ridhuset innan klassens början... Väl inne i showring var att stå still ungefär det sista den lilla damen tänkte på... Trots det fick hon två hdrande 5-e placeringar av 14 startande i klassen (Open Yearling mares)!


Jag var dock mindre nöjd med min uppställning så jag beslutade mig för att visa Bosse själv iallafall. Och dra på trissor om han inte gick och vann sin klass! Endast 4 deltagare men ändå, han slog bla den ûberfina Radical Revolution avkomman och det trodde jag väl aldrig i min dag..... Jag blev alldeles chockad!


Inte nog med det, väl inne på championatet trängdes vi med många hingstar... Inte i min vildaste fantasi trodde jag att vi skulle få något så jag fick ett mindre hjärnsläpp och gick ut från ridhuset.... I lilla ridhuset stod Kattis och vrålade åt mig att jag måste gå in igen! Jag gick tillbaka och ställde mig lite diskret i gaten för att avvakta resultatet. Döm om min förvåning när speakern ropar upp Reserve Champion för huvuddomaren; Coolduino!!! Så jag fick snällt springa in igen med min fina häst.


Missförstå mig rätt, jag vet att han är fin och jag är inte förvånad över att han kan göra ett bra resultat i Halter, men det var tuff konkurrens denna gången, och många fina äldre hingstar!


Ja vad ska man säga, Bosse blev Reserve Champion och jag blev överlycklig! :-D

Tusen tack Conny och Marie för att ni fick mig på bättre tankar!!!!



På lördagen var det så dags för Futurity klassen där jag skulle visa det lilla stoet igen. Hon skötte sig denna gång exemplariskt och kammade hem en 5-e placering och prispengar i en stor klass! Super! Grattis Conny o Marie!


Så, summa sumarum kan man väl säga att showåret fick en bra avslutning för Cool Quarterhorses! Nu ser vi fram emot nästa år! Bosse är till salu, men är han kvar nästa år kommer han att komma ut i valack klass!


Bilderna har givetvis Dessi tagit! *tack*

Det var kallt, rått och blåsigt och solen sken definitivt med sin frånvaro, men vad gjorde det en dag som denna!!!



Av Anna Eriksson - 10 oktober 2007 09:51

Uppdatering: Mailproblemet ska förhoppningsvis vara löst nu. Om någon mailat oss och inte fått svar inom någon dag, maila igen!


/Anna 






Vi har problem med vår mail för tillfället. Det har varit strul för Telia i helgen och vi vet inte om det är samma som drabbar oss nu....


Det går att skcika mail till coolqh@telia.com men vi kan inte skicka ut!


Så ni som väntar på specifika mail, avvakta eller hör av er.


Anna

Av Anna Eriksson - 9 oktober 2007 19:20

I morse tog jag ett snack med chefen (jag..) och bestämde mig för att sjukskriva mig! Kände mig inte alls i form...


Fram emot eftermiddagen kvicknade jag dock till och tog mig i kragen!


Trixie har tjatat på mig i evigheter, så jag bestämde mig för att idag var väl en dag så god som någon att sätta igång henne.


Så det gjorde jag. Longerade en stund först, med sällskap av hennes fölis Grace som tröttnade på att se mamma på andra sidan staketet och helt sonika kom in i paddocken.... Tänkte väl att det var inte alldeles optimala förutsättningar att sitta upp första gången sedan förra sommaren, på en häst som inte är så mycket mer än inriden, men jag känner ju "min" (fast det är ju Peters och Dessis om man ska vara petig) Trixie, så jag hoppade upp. Och "min" fina Trixe kändes precis som om det var igår jag red henne. Underbara häst! Lite mjukgörande arbete, och sedan fick det vara bra. Slängde av henne utrustningen i paddocken och släppte direkt ut henne i hagen.


Sedan var det Anders tur. Han skulle göra sin preimärtur på Jollys rygg.

Innan har han ju (iallafall under min ledning) bara suttit på quarter, och dessutom en ganska (!) trög sak.... sådan är inte vår Jolly. Till att börja med är han en racinghäst, och känslig som en arab! Det gick jättebra! Jolly gick i form och gav efter från början till slut, rikgtigt snyggt faktiskt! Om man bortser från en för liten (för ryttaren då) sadel och Anders som försökte rida lätt studsandes på bakvalvet!

En sadel till Anders har klättrat på priolistan. Och jag har en i åtanke.... (Kicki.....;-)


Även här fick vi sällskap av en rymningsbenägen fölis. Denna gång var det lilla Lottas tur att joina oss.... Jäkla grind! Även denna lilla fadäs slutade dock bra då Jolly parkerade Anders i ett hörn, och väntade ut mig medans jag försökte leka vallhund och få ut Lotta samma väg hon kom....


Jolly och Anders avslutade ridlektionen med en liten tur ut i det fria, som jag med största förtroende släppte iväg dom på. En lite krumelur hade Jolly fått till misna, när Guinness ville valla hem honom med husse på ryggen, mend et gick bra det också! Man får tydligen bra balans av att spela rugby! Eller så är Jolly en väldigt ansvarsfull och omhändertagande häst. Eller en kombination av båda, vad vet jag!


Det sammanfattar väl dagen idag. På torsdag får vi hem en ny pålle, mer info om henne kommer efter det!


Jag har (nästan) bestämt mig för att kompromissa med mig själv angående Harvest, och åka med Bosse. Kid får stanna hemma denna gången.


Nu ska jag äta lasangette!

Av Anna Eriksson - 8 oktober 2007 19:52

Nu är det älgjakt i skogarna..... trots det vågade jag mig ut på en underbar helande hösttur på Jolly, underbart! Precis vad jag behövde idag då jag varit alldeles sönderstressad....


Att det är älgjakt märktes på flera sätt.... En stackars fjolårstjur hittade sin fristad i hagen hos Bosse och Kid. Stackarn, han såg lika stressad ut om jag kände mig! Jag hann iallafall ut och knäppte några kort på honom. Hoppas han kom undan :-)




Försökte zooma lite i datorn.... Att det är en fjolårstjur ser man tydligen på hänglapparna under hakan, samt hornämnena han hade....



Skogens Konung! Och hagens...... 




....för de här små prinsarna vågade inte gå annat än bakom mattes rygg och titta över axeln......


Presentation


Copyright på bilder och texter! Fråga först...
www.coolqh.se
www.coolmind.se

Ima Prime Time

Zips Chocolate Chip - Ima Triples Image

 

Cluanna

Kid Clu - A Louisiana Lady

 

Mac Mercy Leauger

Docs Leaguer - Gators Mercedes

 

Hints Sugar Luisa

Undeniably Hint - BS Elaine Sugar Bars

 

Kategorier

Vädret

klart.se

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Skulle du köpa en quarterhäst som inte var ansluten till Incentive Fund?
 Nej aldrig jag vill ha betalt för mina poäng!
 Nej för jag tror det sänker värdet på hästen om jag ska sälja den.
 Ja för jag tävlar ändå inte.
 Ja om det var rätt häst, trots att jag tävlar.
 Ja för jag skulle ändå inte betala in den årliga premien till AQHA.

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

English

Besöksstatistik

Klockan i USA

Forth Worth, Texas +

Oklahoma City, Oklahoma

 

Klockan i USA

Forth Worth, Texas +

Oklahoma City, Oklahoma

 


Ovido - Quiz & Flashcards