coolqh

Alla inlägg under maj 2008

Av Anna Eriksson - 15 maj 2008 11:43

Hemsidan....


Har fått hem show longe lines som jag ska lägga ut och så ska jag börja med att lägga upp alla showkläderna-igen! Gjorde det en gång oh sedan kraschade som bekant vår dator :-S så nu får jag göra om det! Kan ta ett tag men snart kommer det ut iallfall!


Tillsvidare bjuder jag  på lite mer Emilia! Sessan presenterar fotografen :-)



Av Anna Eriksson - 12 maj 2008 17:27

ca 12 timmar gammal!



Av Anna Eriksson - 12 maj 2008 15:26

...provar jag med att lägga in en... relativt nykläckt tjejja!



Av Anna Eriksson - 12 maj 2008 12:45

...på Emilia!


Fler kommer senare!



Av Anna Eriksson - 12 maj 2008 03:48

Äntligen behagade Sessan föla!!! Jag förstod att det började närma sig ikväll när mjölken hade blivit vit men sedan gav hon mig inga tecken! När jag var ute och tittade till henne vid 01-tiden stod hon och käkade som vanligt, inget skumt alls... och när jag kom ut igen strax före 02 så låg där en liten krabat i halmen!


Det blev ett palomino sto med bred bläs, pappa upp i dagen! Hon ser precis ut som Emil gjorde när han föddes fast mindre... exakt samma huvud och färg! Gissa om vi är överlyckliga!


Givetvis blev det en liten EMILIA! Bilder kommer senare!


Nu ska jag gå ut en sväng igen och sedan ska jag ta mina röda ögon och onda hals och gå och lägga mig!

Av Anna Eriksson - 11 maj 2008 10:12

Jag har fått underbara rapporter från mina två ögonstenar Emil och Lina och deras nya mattar!


Emil och Jennie gjorde sin tävlingsdebut igår på Taures tävling i Stockholm och det med bravur! Som tur var är Hann medlem i Taure och var på plats som funktionär, vilket betydde att jag fick speeddelivery av bilder på natten!


Ekipaget ställde upp i Western Pleasure och Western Horsemanship (nåt mer?) och såhär såg det ut:






Inte illa av en nyss inriden stor 4-åring som dessutom är hingst!


Stort Grattis till debuten Jennie!!! *stolt*


Även Lina har fått ett underbart liv hos sin nya matte Anna som rapporterar att "Träningen går bra och vi gör framsteg. Jag har även börjat träna lite trail och

det går jättebra, kul tycker Lina."

Anna och Lina tränar regelbundet för Oliver Salzman och hoppas snart komma ut på sin första tävling. Jag håller tummarna för er!



 


Det har också kommit lite nyheter om Coolduino (Bosse) som tyvärr är av de lite mer tråkiga slaget.... Pga personliga omständigheter som ingen kan råda över så har hans nya matte blivit tvungen att ta det svåra beslutet att sälja flera av sina hästar och även Bosse. Jag har givetvis lovat att hjälpa till och göra mitt bästa för att hitta ett bra hem åt Bosse!


Bosse är nu en vacker och mycket välväxt tvååring! Han är redo att får arbeta och visar gärna upp sig i Halter. han är ju redan en showvan kille med meriter och det absolut snällaste och mest lätthanterliga man kan tänka sig! Det vore väldigt roligt om vi kunde sälja Bosse till någon som är tävlingsintresserad. Han har mycket bra förutsättningar för flera ridgrenar och är en mycket allsidig häst! Mer info kommer så småningom på hemsidan!



I helgen har vi haft besök av mina kära föräldrar vilket var mycekt trevligt. Ännu trevligare hade det givetvis varit om jag sluppit denna förbaskade envisa halsinfektion som aldrig ger sig! Det känns knappt som att det blir bättre ens! Trots den har jag iallfall lyckats vara någotsånär social, och gårdagen började väldigt trevligt med att Anders kom tillbaka från att ha hämtat föräldrarna vid tåget och ahde med sig både blommor och champagne. Sådana frukostar kan man ju vänja sig vid!

Jag mitt fån undrade om vi hade vunnit på lotto, men jag borde kanske uppmärksammat att det var exakt ett år sedan vi skrev på gården, vilket var det bästa vi har gjort! Dessutom firade jag och Anders ett annat jubileum...eller ja, det var välk egentligen någon vecka tidigare men då var inte Anders hemma så vi slog ihop det...tydligen. :-) Själv har jag visst inte så mycket koll... jag skyller på baskelusker och för mycket sol!!! *puss på dig Anders*


Trevligt var det iallfall!


Anders har i princip på egen hand lyckats stolpa hela det stoooora betet och dra tråd, och till och med fått göra grindarna (ja, jag måste verkligen vara sjuk!) samt fixa dit el så vips var hagen klar att släppa stona i! O till och med jag tycker att det ser skitbra ut! Så nu vet man det, Anders kan göra en hage helt utan min hjälp (nästan) *mohahahhaaaa*

Iallafall så fick stona gå ut där igårkväll, alla utom Sessan som fick gå in igen som straff för att hon aldrig fölar *fniss*

Inatt drömde jag att hon fölade en pytteliten kopia av sig själv fast hingst.... så vi får väl se om det var en sanndröm. Fast egentligen tror jag fortfarande på palomino......

*håll tummarna lite till bara*


Jaha, det var det i korta drag....nu ska jag se om jag kan hitta på något nytt husmorsknep mot halsont som jag inte har provat redan....

Av Anna Eriksson - 9 maj 2008 09:40

Igår var minst sagt en hektisk dag!


Men vi fick ganska mycket gjort. Anders var uppe i ottan och stolpade hela det stora betet på flera hektar! Jag trotsade halsont och tränade på crosstrainern innan jag förberedde stallet. Hanna och Fredrik kom lagom för att hjälpa oss få upp alla isolatorer, jag gick före och mätte och satte dit dom, Anders och Fredrik knallade efter och skruvade i. Under tiden fällde Hanna lite träd och vips så var det klart. Otroligt vad fort det´går när man är två par händer till! Nu är det bara tråden som ska upp och sedan kan damerna få gå ut på sitt stora nya bete!


Jag hann till och med bada den vackra vita innan hennes nya familj anlände för att hämta henne. Lyckligare ny matte har jag sällan sett! Det känns verkligen jättebra att Sheya får komma till ett sånt bra hem. Det var transportskydd och rosa lindor runt svansen och hela kitet! Dessutom hamnar hon bara 6 km härifrån! Kan det bli bättre?!

Grattis familjen Karlsson och Sheya till varandra!!!


Givetvis anlände den nya träningshästen exakt samtidigt som Sheyas familj! Hade vi räknat med något annat? Det var väldigt speciellt eftersom det var min allra bästaste vän Liza och hennes kompis som levererade den nya hästen hit! Jag har inte sett Liza på....hur länge som helst, så det var verkligen ett underbart möte! Alldeles för kort dock, men nu har Liza lovat dyrt och heligt att spendera en vecka här i sommar och det ser vi fram emot!!!


Den nya hästen är en riktig goding. Äntligen en arab till Mjöserud! Esset är en stor, välstammad 4-årig valack som ska vara här i några månader på inridning. Han är för dagen ganska tunn och behöver komma upp i hull men det ska inte vara några problem. Det ska bli riktigt roligt att träna arab igen, jag är en arab människa i själ och hjärta, men skvallra inte! ;-)

Några bilder där Esset nyss anlänt och kommit ut i hagen:

Spännande ställe det här!


 Fux med bläs och tre höga strumpor - läckert!



Efter alla människor och transporter försunnig gick vi upp och släppte in Lotta i stoflocken på betet. Det blev lite rejs men dom känner ju varandra sedan tidigare så det lugnande sig snart. Ska bli kul för både Lotta och Britta, som ju redan är stora tjejen, att få någon lekkamrat i närmare ålder!

Hanna fick lite bilder i kvällssolen, måste bara delge er några på min vackra Cluanna och hennes dotter....



 Vad säger man om det hänget? :-)



Och så min vackra Cluanna:




Tyvärr var inte en hektisk dag precis vad jag behövde så nu är min halsinfektion värre än vanligt..... Ska försöka kurera mig mellan varven men idag kommer hovslagaren, tråden ska upp runt betet och dessutom kommer mina föräldrar från Norrköping!


Men men, som sagt, vem klagar. Vi slipper iallfall cykloner och självmordsbombare!



Av Anna Eriksson - 7 maj 2008 09:09

Ja som flera säkert har märkt så händer det lite med hemsidan. Ibland försvinner den och ibland ser det ut som en sida med konstiga koder.... det är bara jag som försöker lära mig hur det funkar!


Samtidigt jobbar jag på att uppdatera den och en hel del nytt har redan kommit ut. Nej jag vet fortfarande inte vad jag gör eller hur jag ska göra men med god hjälp av Uffe, Hanna och Frederik så ska det nog ordna sig...nångång...... :-)


Sidor som är uppdaterade är bla saluhäst sidan och sadel sidan, men det kommer mer (även på dessa sidor) så håll utkik!

Ska försöka få ut showkläderna och sidan om coachning och body n' mind å det snaraste!

Även bild sidor på varje häst ska tillkomma, men det känns som lite överkurs just nu....*S*



I övrigt väntar vi på att Sessan äntligen ska behaga släppa ut sin lille fölis. Jag tror att det blir en palomino kille...men den som lever får se!


Själv har jag känt mig mer död än levande nu ett par dagar då jag drabbats av rejält halsont med feber.... jag som sällan är sjuk, när man väl blir det så känns det kan jag lova!

Febern verkar ha gett med sig men halsen bråkar fortfarande, men det ser ut att gå åt rätt håll iallafall *peppar peppar* och det är bra för jag har verkligen inte tid att vara sjuk! Och just denna veckan är givetvis den mest köriga på länge!

Tur att det inte är en av Anders "jättemycketåkabortojobba"-veckor också för då vet jag inte vad jag hade gjort!


Jag fick ställa in ridlektionerna i tisdags men resten är liksom inte "inställbart"..... Det kommer sadelspekulanter med häst och ska prova sadlar, en häst ska badas och levereras till sinna lyckliga ägare, ny träningshäst ska komma, vi måste få stängslat det stora betet och släppa stona, hovslagaren ska komma och ta alla unghästarna, besök från familjen i slutet på veckan och mitt i alltihopa fölar väl Sessan!

Men vem klagar egentligen? Ja, på halsont och feber kanske men det andra är ju rätt kul...man får ju vara glad att man har jobb!


Ha det gött i sommarvärmen!




Presentation


Copyright på bilder och texter! Fråga först...
www.coolqh.se
www.coolmind.se

Ima Prime Time

Zips Chocolate Chip - Ima Triples Image

 

Cluanna

Kid Clu - A Louisiana Lady

 

Mac Mercy Leauger

Docs Leaguer - Gators Mercedes

 

Hints Sugar Luisa

Undeniably Hint - BS Elaine Sugar Bars

 

Kategorier

Vädret

klart.se

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Skulle du köpa en quarterhäst som inte var ansluten till Incentive Fund?
 Nej aldrig jag vill ha betalt för mina poäng!
 Nej för jag tror det sänker värdet på hästen om jag ska sälja den.
 Ja för jag tävlar ändå inte.
 Ja om det var rätt häst, trots att jag tävlar.
 Ja för jag skulle ändå inte betala in den årliga premien till AQHA.

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

English

Besöksstatistik

Klockan i USA

Forth Worth, Texas +

Oklahoma City, Oklahoma

 

Klockan i USA

Forth Worth, Texas +

Oklahoma City, Oklahoma

 


Ovido - Quiz & Flashcards