coolqh

Alla inlägg den 2 maj 2010

Av Anna Eriksson - 2 maj 2010 21:25

Ja...jaha..... jahopp.... typ...


Igår svängde vi över kameran åt Claras håll men då sa jag till Anders att det inte var dags på långa vägar. Idag stod vi i hagen och jag kollade av Clara, kände på bäckenbanden och juvren och jag sa -nej, inte på säkert 2 veckor-en månad.


Jo tjena.



Idag gick vi ut tillsammans för att ta in hästarna. Clara kommer in lite tidigare tillsammans med Sessan o Kajsa för att jag vill att hon ska få lite mer ensam ättid så ho var redan inne. Som vanligt fodrade vi utehästarna, tränade Axel på trailbron och jag visade lite ledarskapsövningar för Anders som han behöver göra med Axel osv. Väl inne med honom stod ANders och pysslade med Axel i spiltan och jag skulle gå in med mer mat till Clara, noterade att hon hade spån på ryggen vilket hon inte brukar ha. Tittar in och ser 8 ben! Clara har under tiden vi har hållt på med ditten och datten FÖLAT och dessutom har fölis rest på sig och ser ut som hon redan har dökoll på världen -något inte Clara riktigt såg ut att ha *S* Clara såg mest förvirrad ut. Jag sa mjukt till Anders -kom hit får du se,  varpå Anders irriterat frågar - Varför då? typ 20 gånger, han höll ju på med Axel! :-) Till slut kom han och sedan blev han ganska tyst! :-)


Claudia är en stor och mycket vacker fölunge! Hon är lika snabb och social som Kajsa och jag tror att vi kan anta att detta är typiskt för Willys avkommor (precis som han själv!) även om hans två första givetvis har de två trevligaste mammor man kan önska! Man ser stor skillnad på Claudia och Kajsa i typ, Claudia kommer att bli ett riktigt gångartsföl och hon har verkligen det klassiska "Gators Dirty Larry" -utseendet! Man kan anta att Willy är en hingst som ger sitt fina psyke men mycket av stoets typ. Detta kan vara intressant att veta!


Men för att återgå till dagens mirakel så har vi alltså fått ett oerhört vackert, och redan nu väldigt socialt, paint sorrel overo stoföl! Vi är mycket nöjda och glada över båda årets föl! Mer bilder kommer givetvis där Claudia har "vecklat ut sig och fluffat till sig" men här kommer några bilder som jag vet är efterlängtade! Grattis också till farmor Carina och TACK för att vi fick möjligheten att få detta efterlängtade vackra föl! Och tack till Clara som skötte det hela så GALANT alldeles själv! Till saken hör ju att Clara har varit VÄLDIGT sjuk denna vinter och att vin faktiskt ett tag inte visste om hon skulle klara sig. Dt är många timmar jag har spenderat med henne och gjort allt som står i min makt för att hon skulle bli bra och stark tills det att hon blev högdräktig. Och varje dag har varit lite av en ny ångestsituation eftersom vi inte kan veta exakt vad som orsakade hennes sjukdom... Detta för är mer än efterlängtad och det enda jag önskade var att det skulle vara friskt och att Clara skulle reda ut det. Ett overosto var snäppet mer än jag vågade hoppas på! ;-)


        

  

Av Anna Eriksson - 2 maj 2010 14:12

Var ute en sväng i hagen och kollade av lite, kameran är med som alltid! Och vad ska man göra när man har det perfekta objektet i hagen liksom?   Så jag knäppte någa bilder...


Hade lite sällskap också

 


Spöket på span...



Men jag måste bara fråga vad ni tycker om min halta gamla avelsmärr... Sessan, som i perioder varit så dålig att jag varit beredd att låta henne vandra vidare på stört (ska inte ens gå in på vilka horribla råd jag har fått angående denna underbara häst...) Hon är inte riden sedan sin ungdom och har trots allt uppnått en ålder av 19 år. Hon är fräschare än någonsin!   Och som vanligt har hon levererat ännu en fantastisk avkomma!

 


Okej, resten får ni klicka på o kolla om ni orkar. ;-) Jobbigt att se så mycket sockersött på en gång. Kolla in när Kajsa hälsar på Bonsai Godzilla!


                           

Presentation


Copyright på bilder och texter! Fråga först...
www.coolqh.se
www.coolmind.se

Ima Prime Time

Zips Chocolate Chip - Ima Triples Image

 

Cluanna

Kid Clu - A Louisiana Lady

 

Mac Mercy Leauger

Docs Leaguer - Gators Mercedes

 

Hints Sugar Luisa

Undeniably Hint - BS Elaine Sugar Bars

 

Kategorier

Vädret

klart.se

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Skulle du köpa en quarterhäst som inte var ansluten till Incentive Fund?
 Nej aldrig jag vill ha betalt för mina poäng!
 Nej för jag tror det sänker värdet på hästen om jag ska sälja den.
 Ja för jag tävlar ändå inte.
 Ja om det var rätt häst, trots att jag tävlar.
 Ja för jag skulle ändå inte betala in den årliga premien till AQHA.

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

English

Besöksstatistik

Klockan i USA

Forth Worth, Texas +

Oklahoma City, Oklahoma

 

Klockan i USA

Forth Worth, Texas +

Oklahoma City, Oklahoma

 


Ovido - Quiz & Flashcards