coolqh

Alla inlägg under juli 2007

Av Anna Eriksson - 8 juli 2007 17:57

....det har varit! Både hemsk, jobbig, sorglig, rolig, bra....ja det mesta har nog denna dagen innehållit!


Det började i morse.... Idag var dagen då min älskade Emil skulle flytta.... Hans nya matte Jennie och hennes man Johan skulle komma och hämta honom. Jag visste att han var väldigt efterlängtad!


Mitt i morgonbestyren får jag för mig att Tequila, min vackra älskade schäfertik inte mådde riktigt okej! Jag tittade närmre och såg att hon hade konstiga flytningar.... Hemska tanke, Livmoderinflammation?!? Tempade och hon hade 39 grader, precis på gränsen till feber..... Panik!


Jag skulle byta bort varenda häst mot min Tequila om jag fick välja! Hon är min ögonsten!!!! Jag som inväntade Emils nya familj och inte kunde åka fick se på när Anders rullade iväg med Tequila bak i bilen med kurs Skara djursjukhus..... det var ingen rolig känsla kan jag lova!


Med mkt blandade känslor tog jag tag i badningen av min vackre Emil... Han skulle vara ren och fin när hans nya matte fick se honom för första gången! Det har varit ett mkt svårt beslut att sälja honom. Han är en väldigt speciell häst, inte bara för att han var ett flaskföl och att jag var med att dra ut honom och när hans mamma dog... men för att han helt enkelt är väldigt....speciell. Och vår relation är väldigt speciell.


Jag har haft kontakt med Jennie ganska länge nu. I början sa jag till henne att jag inte alls hade bestämt mig för att sälja, men med tiden har jag insett att jag måste det, för Emils skull! Han är en häst som vill ha sin matte för sig själv, och inte dela med 10 andra hästar. Han älskar all form av arbete, och mår bäst när man kan lägga minst ett par timmar om dagen på bara honom! Det kan inte jag....

Jag har talat om allt för Jennie, om hur Emil är. Ju mer jag har berättat, desto mer förälskad verkade Jennie bli... Hon verkade vara den perfekta människan för Emil, så jag bestämde mig för att hon skulle få köpa honom!


En kort stund innan Jennie och Johan rullade in på gårdsplanen kom Anders hem med Tequila. Bara det var en stor lättnad! Jag vet hur snabbt det kan gå med livmoderinflammation, har sett det.... och jag var dessutom väldigt orolig för att dom inte skulle lägga tillräckligt mycket krut på Tequila på sjukhuset, med tanke på att hon är 12 år! Men se det gjorde dom!

Dom hade gått igenom henne från alla håll och kanter, röntgat allt dom kunde! Det var inte livmoderinflammation tack gode gud!


Däremot fick hon antibiotika för en misstänkt urinvägsinfektion. Dom hittade dock tumörer i lungorna på henne, en liten tumör i juvret och en lymfreaktion! Gissa om blodet frös till is på mig när Anders sa det!

Dock var detta inget ovanligt på en sådan gammal hund, och inget hon lider av....

Veterinären sa att hon förmodligen kan fortsätta leva tills hon skulle dö ändå, och att tumörerna funnits ett tag och kommit sakta....

Det är ingenting man kan göra något åt och det märks mest på sämre lungkapacitet.


Tequila fick beröm av veterinären för sitt goda skick för sin ålder! Dom var också vänliga och klippte hennes klor när hon hade fått lugnande...*tack*

Imorgon ska deras expert-röntgen veterinär titta på plåtarna och säga vad han tycker också. Jag är mycket tacksam för alla resurser dom lade ner på min älskade hund!!!


För att återgå till Emil, så hade vi en trevlig eftermiddag med Jennie och johan innan vi lastade Emil och dom rullade iväg. Det känns väldigt konstigt, ska jag vara ärlig så har jag nog inte fattat att han har åkt...och att han inte kommer att vara här mera....

Samtidigt känns det väldigt bra att han har fått ett sådant bra hem, och att han kommer att få börja jobba på allvar nu äntligen! Med en egen matte, som tar sig an honom med 100%... Det är han värd!!!


Och jag hoppas att jag får en liten mini-Emil nästa år.....


Bilderna är från i eftermiddags precis innan Jennie och Johan kom.... Emil-Fantomen nybadad och härlig!


Lycka till i framtiden Emil och Jennie, och må ni sopa banan med konkurrenterna på tävlingsbanan sen!!!


Emil jag kommer att sakna dig.... du lämnar ett stort tomrum, men i mitt hjärta kommer du ALLTID att finnas kvar........





Av Anna Eriksson - 7 juli 2007 20:10

Vilken dag det har varit...*puh*


I går lastade jag och Anders på Bosse och Kid på lastbilen och truckade till Enköping för att visa dom i halter på lördagens enkel AQHA show anordnad av Low Budget Show Crew i Enköping.


Karin och Walle (som hade Karins fina hingst Lou med sig) hade fixat uppstallnings och sovplats hos Ulla o Tryggve Wass några mil utanför Enköping och vi anlände där i samlad tropp någon gång på eftermiddagen. Kvällen tillbringades med att grooma hästar och äta en supergod middag! Maken till roligt det blev att grooma helt plötsligt! Walle o Karin, med hjälp av Ulla ryckte i och hjälpte mig med diverse klippning och bandning, och vips var det klart. Tusen tack för det!!!!


Anders, jag och hundarna, som hade räknat med en natt i lastbilen, installades i en underbar liten stuga nere vid stranden, med vågorna kluckandes precis utanför huset. Vilket härligt rofyllt ställe!!!


Upp mitt i natten för att fixa det sista, lasta och åka... då började det roliga! Kid knallade på lastbilen men Bosse hade verkligen ingen lust idag... Stressade som vi var bestämde vi för att åka med Kid och låta Bosse bli kvar hemma. Men då rycker Walle-ängeln utan vingar i och fixar fram en bil och ett släp (!) lastar Bosse och åker! Vad gör man utan sådant folk!?


Hur som helst,i tre olika ekipage anlände vi så till tävlingsplatsen, sent omsider, med Bosse, Kid och Lou. Behöver väl inte påpeka vilken kass start på dagen det var.... Bosse groomades snabbt till i trailern och ut med honom, ut med Kid, in i ridhuset och vips var det dags att gå in i klassen! Det gick väl som kunde vara förväntat, inte så bra.... Walle visade Bosse, jag Kid och både Walle och jag dröp av svett och måste sett helskumma ut! *S* Nåja, en andraplats för Kid och en tredjeplats för Bosse blev dagens resultat. Roligare var ju att Karin vann sin klass (3 year old stallions open) med Lou! GRATTIS Karin! Och jag får väl trösta mig med att jag blev slagen av Reserve Champion, även om det var en reiner! *S* Verkar vara reiners som gäller numera! Haha


Äsch, jag ska ta tag i träningen av pojkarna nu, och nästa show ska dom vara tränade och i form! Det var dom inte nu.... *skäms*  Men, jag ursäktar mig med att det är mycket att göra när man precis har köpt ny gård och allt!

Faktiskt...


ETT STORT TACK TILL:


Tryggve och Ulla - för den fina sovplatsen, stallplatser och hjälp! Och den fina nysnickrade sängen!


Walle o Karin - för all hjälp med grooming och visning!!!


Tack! Ni är guld värda!


Här bjuder jag på några bilder iallafall, på Walle & Bosse, och mig & Kid. Ettåringar, vad ska man säga...? Långa, korthalsade, bukiga och....ganska fula! *S* Men ack så trevliga och rara! Håll till godo! Och ignorera gärna min väldigt ansträngda uppsyn.... Det finns en bra anledning för den! :-)





Av Anna Eriksson - 5 juli 2007 12:00

Vänskap är ett ganska luddigt begrepp...eller?


Man kan vara en vän på så många olika sätt... olika enligt olika människor.


I min bok är en äkta vän, den bästa sorten, någon som stångar sig blodig om det behövs för ens skull... Någon som står upp för en när man behöver det. Någon som vänder ut och in på sig för att hjälpa till när det är kris, även om det innebär problem för vännen själv!


Sådana vänner är extremt sällsynta!


Jag försöker själv vara en sådan vän... Ibland (oftare än tvärtom) visar det sig att jag stångat mig blodig för "fel" vän.... dvs någon som inte skulle göra detsamma för mig.


Ibland får man tillbaka...tusenfallt! Vänskaps kärlek har inga gränser!


Vänskap, ÄKTA vänskap, är det starkaste band som finns. Starkare än alla andra band, även familjeband.


Det verkar finnas olika grader och former av vänskap. Alla är säkert nödvändiga (eller inte?), det gäller bara att veta på vilken grad man är och i vilken form vänskapen har, med olika personer. Så man inte står på olika plattformar.


Man kan tex vara en sån Vän som verkligen ställer upp och stångar sig blodig när det behövs,


-eller en sån vän som är mer en kompis/bekant (som de flesta), kan vara en god vän men vill inte lägga sig i, förstöra anda relationer eller dylikt för att stå upp för en. Man är viktig, men inte SÅ viktig... Helt okej, som man vet var man har varandra!


-falska vänner, de man tror man vet var man har men som är helt andra personer när det väl kommer till kritan. Tyvärr är alldeles för många sådana, utan att faktiskt veta om det själva! De visar det inte för sig själva eller andra förrän det verkligen gäller. Då backar dom....

En sådan "vän" har säkert alla varit någongång, till någon...även jag. Det är ju trots allt så, ALLA människor kan inte vara lika viktiga för DIG.


Det är så sant som det är sagt; I nöden prövas vännen....


Tänk efter, vilka i din bekantskaps/vän krets är dina äkta vänner...tror du? Vem kan du ärligt säga att du är en ÄKTA vän till? I vått och torrt?

Ibland är de äkta vännerna längre ifrån än man anar, och de falska närmre....


Handen på hjärtat, om det kommer till kritan, vem är Du kanske en falsk vän till? Vem kanske tror mer om dig än du har lust att ge?....


Fundera på det!


*kärlek*




Av Anna Eriksson - 1 juli 2007 12:05

...mer än att vi ser fram emot en bra spelning med favoriterna Tennessee Drifters ikväll!

Vi får sällskap av Kjell, och det ska bli mycket trevligt!


Annars vill jag tacka Walle o Karin för den trevliga middagen härom kvällen! Det var väldigt givande, på flera plan! :-D


Jag vill också passa på att GRATULERA min vän Liza till hennes lilla dotter Polly som föddes tidigt igår morse!!! GRATTIS och en varm jättekram till er båda! Du kommer att bli världens bästa mamma!!!

Presentation


Copyright på bilder och texter! Fråga först...
www.coolqh.se
www.coolmind.se

Ima Prime Time

Zips Chocolate Chip - Ima Triples Image

 

Cluanna

Kid Clu - A Louisiana Lady

 

Mac Mercy Leauger

Docs Leaguer - Gators Mercedes

 

Hints Sugar Luisa

Undeniably Hint - BS Elaine Sugar Bars

 

Kategorier

Vädret

klart.se

Fråga mig

11 besvarade frågor

Omröstning

Skulle du köpa en quarterhäst som inte var ansluten till Incentive Fund?
 Nej aldrig jag vill ha betalt för mina poäng!
 Nej för jag tror det sänker värdet på hästen om jag ska sälja den.
 Ja för jag tävlar ändå inte.
 Ja om det var rätt häst, trots att jag tävlar.
 Ja för jag skulle ändå inte betala in den årliga premien till AQHA.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

English

Besöksstatistik

Klockan i USA

Forth Worth, Texas +

Oklahoma City, Oklahoma

 

Klockan i USA

Forth Worth, Texas +

Oklahoma City, Oklahoma

 


Ovido - Quiz & Flashcards